24 April 2013

Tiket Promotion RM20 Sunway Lagoon



Wohoaaaa.. Ada sebulan tak rasanya blog ni terbengkalai?
Eh, Assalamualaikum, forgot my manners.

Anyways, blog terbengkalai for one reason only, I've been so malas and my assignments been piling up day by day makes me even more malas. Its a major difference between diploma and degree. I could see most people are taking it more seriously in their studies.




Ok back to topic, last saturday akhirnya jejak kaki balik ke Sunway Lagoon setelah bertahun tak ke sana. Padahal selalu je pergi Sunway, nak masuk park dia je tak berkemampuan. Kali ni rasa affordable. Ni pun dapat tahu sebab Adi and bf dia ajak, kalau tidak memang tak tahu promosi Sunway Lagoon ni.

Promosi apa? Kepada korang yang tak tahu lagi, Sunway Lagoon sedang mengadakan promosi RM20 untuk all park every 20th each month till october sempena ulangtahun sunway yang ke 20.

Since tiket ini hanya berharga RM20, so there are terms and condition which are:

1. This promo is valid on the 20th of every month starting October 2012 to October 2013.
2. This promo is applicable for the first 1000 Malaysians only.
3. Original myKad must be presented upon purchase of tickets.
4. ONE myKad is valid for ONE All Parks ticket purchase only.
5. Not exchangeable for cash or for sale.
6. Not valid with other on-going promotions, group purchases or functions.
7. Ticket(s) must be purchased at Sunway Lagoon main entrance ticketing counters.

Tips:

1. Lagi seronok kalau pergi ramai-ramai, so plan 2 minggu lebih awal. Bawaklah satu kelas pun.

2. Last time masa Adi pergi katanya kena beratur sampai pukul 3 pagi, but last saturday tergerak hati aku nak datang awal, so aku sampai sana pukul 10. itu pun dah ramai orang and pihak sunway dah siap kasi numbering awal.




Nanti akan dapat numbering macam yang dekat atas ni, yang RM20 ni cukup-cukup ada 1000, after that ada lagi numbering sampai 2000 but yang itu RM50 .

3. So for those yang nak tiket RM20 better berkelah jela dekat sunway tu. Numbering ni you guys kena ambil dekat depan Sunway Lagoon punya kaunter tiket.

4. Yang penting actually ambil number je dulu, dah ambil number pergilah mana-mana dulu, tunggu sampai kaunter buka, which will open that night juga. Jangan datang kaunter esok pagi, taku nanti numbering tu dah tak valid.

5. And promotion in hanya untuk warganegara sahaja, since you have to show your IC when you purchase your tikets.

6. Take not that, seorang hanya boleh dapat satu tiket sahaja, so tak boleh kirim-kirim kawan untuk beli tiket. If you guys nak pergi 40 orang, setiap orang kena turun beli sendiri.

7. Bila you guys dah beli tiket, you guys akan dapat wristband and diaorg akan siap pakaikan sekali. Yupp.. Bare with it pakai wristband tu since tak boleh cabut, korang nak overnight tengok movie pun lepas tu tetap kena pakai mendalah tu. Haha.. Pandai sunway ni berniaga.

8. Next morning time untuk mandi, if nak merasa semua rides, silalah datang awal. If not datanglah bila sunway bukak, around 9 like that.

9. My sugestion pergi waterpark dulu, first ride try Vuvuzela, ride sunway yang terbaru tu. If you guys pergi lambat, buang masa you guys beratur je nanti.

10. And if you guys nak simpan barang dalam locker, sugestion simpan dekat loker yang dekat atas, just RM5 only kalau nak dibandingkan dengan tempat waterpark yang lagi mahal. Plus, simpan dalam poket RM5 notes (itu je yang kalis air), banyak temptation of foods. Seriously.

Anyways, that's all the tips I can give to you,
and now its my story down here..

Thank you to Adi, akhirnya aku dapat masuk sunway dengan Syafiq sekali. Dia pun excited jugak since dia pun dah lama tak main air. Aku ni yang dah terlompat-lompat bila dah dapat masuk.


Muka-muka yang bangun pagi tak mandi terus mandi air clorine vuvuzela. Pagi-pagi jantung dah rasa nak tercabut. Itu pun kalau jantung aku sekarang ni masih melekat lah.

Actually vuvuzela tu ok lagi, yang aku kecut perut nak terkencing semua ada masa naik pirate ship. Yang lain semua tak ada jantung, aku je ada, jadi kena paksa jugak naik pirate ship tu. Macam zombie hidup aku atas tu, nak jerit pun dah terlalu takut, terus kejung. Itu experience naik pirate ship paling ngeri. Mana taknya, kalau kapal besar tu, dia hayun-hayun sampai 360 darjah, lepas tu boleh pulak berhenti beberapa saat dalam keadaan kitaorg terbalik. Pale hotak aku pun rasa macam nak tercabut masa tu. Yang minah 2 orang ni boleh gelak-gelak. Itu kurang ajar. aku jadi bahan diaorang sepanjang hari.

Hari tu sahaja kitaorg main sampai pukul 4ptg, memang sakan habis masa tu, semua dah naik. Aku ni je yang kuat meragam. Aku nak keluar awal sebab perut dah bunyi-bunyi, dah tak ada tenaga. Semua tenaga aku dah hilang sejak naik pirate ship tu.

For the first time aku merasa bayak benda, just tak try bungee jump and flying fox. Kekuatan untuk naik menda-menda ni dah tak ada dah sejak usia meningkat, ketakutan yang banyak kawal diri. Ni sebab tahap imaginasi aku terlalu tinggi. You guys don't even wanna know what I'm thinking off.


Overall rasa worth it gila. just RM20 and you get a whole day of fun. Maybe next time nak datang lagi, not so sure, sebab dah pergi kan. If nak pergi maybe next year or the year after. Banyak kali pergi then the thrill is no longer there. Don't you think so?

Ok peeps. Have fun if your gonna go next month.
Bye!

...

6 comments:

  1. Tak paham la yang amik numbering tu , pagi 20 haribulan tu boleh amik tak ? Ke cepat habis ? Cm ni dtg kol 8 lepastu amik numbering ?

    ReplyDelete
  2. Tak, actually kena ambil malam 19hb tu, since nak masuk sunway 20hb. Memang kena datang awal. since ramai sangat yang berebut untuk number tu. Kalau datang lambat harga tiket akan makin naik

    ReplyDelete
  3. salam sis...masa nak amik no tu kena tunjuk mykad x? n mknanye kena amik no giliran pg 19hb tu la ea?

    ReplyDelete
  4. malam tu kaunter bukak pukul brp?

    ReplyDelete
  5. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  6. and utk amek nombor tu 19 hrbln, kaunter bukak dr pagi ke petang ke mlm je?
    heehe sorry bnyak tnye sbb excited nak g hehe ^^v
    thanks

    ReplyDelete

Thanks for leaving your thoughts, if you wish for a urgent responce, please tweet @miracikcit.