01 February 2013

I'm a Student Again


Morninggggggggg.. Assalamualaikum fellow blog readers.
Hey Hey Hey, good news


Alahamdulillah, dapat juga tawaran Ijazah Sarjana Muda di UiTM. Memang kali ni harap pemilihan course yang aku pilih betul. Aku betul-betul harap kali ini memang bidang inilah yang akan aku buat kerjaya nanti. Sekarang ni memang nampak minat aku ke arah designing, lagipun dari kecik pun aku memang suka buat perkara-perkara yang kreatif ni.

I'm no so sure the specifications of printing course but what I'm sure off is that we will have to learn how to design. So maybe that's just a step to see either I'm able to do seriously or not.

Masa mohon dulu belah bagi antara nak ambil Graphic Design ataupun Printing. Jenuhlah tanya rakan-rakan yang ambil AD dekat UiTM. Katanya dua-dua course ni hampir sama je. So since hampir sama je, aku fikir pula tempat belajar. Katanya posibility kalau ambil Graphic Design maybe akan tercampak ke Negeri lain.

Ouhhhh noooo... Tak mungkin, kalau dia masa masuk diploma dulu memanglah mengaharap nak ke negeri lain. Tapi sekarang ni dah selesa duduk dekat Shah Alam ni, kira-kira dah dekat 3 tahunlah jadi orang Shah Alam. Tambah pula dekat aktiviti-aktiviti blogging, lagilah aku sayang nak tinggalkan Shah Alam ni.

So, in the end ambil keputusan untuk mohon printing, dengan yakinnya tak akan tinggalkan Shah Alam, so since kerja dekat Subang, dengan yakinnya cari rumah dekat dengan UiTM Shah Alam, kononnya senanglah nanti dah masuk belajar tak payah nak pindah randah dah. Lebih-lebih lagi bila dah nak masuk belajar, confirm penyewa-penyewa rumah akan naikkan harga rumah sewa. And kebetulan ada pula satu rumah ni memang tengah cari penyewa, and memang perfect timing masa tu.

So now, I am so comfortable here and then I get an offer saying that my main campus is at UiTM Puncak Alam. Whyyyyyyyyyyyy??????? Then I need to move again, seriously tak nak! Nak duduk hostel, dah degree memang kena duduk luar. Uhhhhh.. So aku buat keputusan, nanti dululah fikir. Cause campus sementara masih dekat UiTM Shah Alam. So ada masa lagi nak fikir, and buat keputusan bila dah tengok keadaan nanti.

Walaupun UiTM Puncak Alam masih dalam selangor, but still jauh dari Seksyen 7, nak ke UiTM Puncak Perdana dulu pun dah dikira juah, ni lagilah ke Puncak Alam dekat ceruk sana. Haihhhh..

Seriously, nak pindah ke rumah lain, memang dah tak ada niat langsung. Rumah yang sekarang ni dah cukup selesa dengan fasiliti, housemates, dan wifi pun dah pasang under nama aku pula. Nampak tak bertapa beratnya keadaan nak pindah ni, tambah lagi rumah ni aku boleh bawa kucing since dekat rumah ni memang bela kucing.

Urghhh... Seriously, please please please la, tolonglah tukar campus bila aku dah tamat degree, or during my last semester ke. HAHA... Berangan lebih.

Anyways, bersyukur sangat sekarang ni dah dapat offer belajar. Harap-harap nanti dah sambung belajar, sharpen sikit skills bolehlah cari-cari duit sambilan design untuk orang. Wohoaa.. Banyak dah comitment sejak hidup sorang ni.

Sooooo.. UiTM Shah Alam and Puncak Alam just wait for me

p/s: Kucing baru saya nama dia Gary, dan mak tiri dia suruh saya tulis dekat blog ni untuk kata dia comel. Cehhhh.. LOL 


2 comments:

  1. Congrats mira.. Hope everything will be alright and Allah will help you to make a decision.. Kalau ada transport nak ulang-alik, rasa nya tak payah pindah kowt.. Sebab mira cakap rumah sekarang dah cukup selesa kan :)

    ReplyDelete
  2. Itulah, harap2 sangat dipermudahkanlah nak sambung belajar balik ni. Thanks Anis :)

    ReplyDelete

Thanks for leaving your thoughts, if you wish for a urgent responce, please tweet @miracikcit.