18 November 2012

Samsung Galaxy Note II Smart School

Sejak kebelakangan ni aku asyik dapat pegang je Note II ni dari mula-mula dia launching sampai dah ke pasaran dapatlah nikmat pegang tapi nak milikinya tak berkesempatan lagi. Kalaulah Note II ni boleh jatuh dari langit terus ke tapak tangan aku kan bagus. Setakat ni kemampuan aku hanya Blackberry Curve yang lama tu, tapi still bersyukur lagilah dapatlah merasa smartphone juga.

Anyways, thanks to Samsung and Nuffnang aku diberi peluang untuk turut serta dalam Samsung Galaxy Note II Smart School di Mid Valley semalam. Aku seperti biasalah excited kemain, manalah tahu dapat bawak balik satu Note, memang aku idamkan sejak Note pertama launch.


Sejak didehkan dengan features Note ni aku bertambah-tambah lagi keinginan nak jadi tuan kepada salah satu phone ni. Mana taknya, everything is complete with all my needs. Drawing features, double screens, great camera and best of all it accepts my scribbles. The main reason why I blogged cause I love scribbleling.

So what more can a Note II do?

Well, I'm not gonna tell ya like I'm answering a question paper, apa kelebihan pada Note II ni yang ku suka adalah Multiwindow dia yang membolehkan kita buka dua application dalam masa yang sama. Aku rasa applikasi ini sangat berguna lebih-lebih lagi untuk pelajar yang nak buat rujukan daripada internet dan catit, jadi tak payah nak buat banyak kerja dengan tukar-tukar window banyak kali.

Lagi satu kelebihan adalah screencapt dia memang cool. Just one touch from the smartpen and wallaaa, your screen is captured. The is another way doing it by sliding your hand at the screen from right to left. I know this is ssoooo great for teens or young adults that usually loves to screen capt and post it on tweitter. That's not just it, you can edit it instantly by cropping it anyway you like and even add notes and so on, it feels like your doing it on papper.

Another feature that I love is the air view where you can just hover the S Pen dekat gambar or video and they will enlargen and the videos will show a preview. Seriously damn cool!

Dan dan dan, kepada mereka yang suka bergmbar, dekat belakang setiap gambar yang korang ada tu, korang boleh tulis kat belakang tu macam zaman dulu masa kita cuci gambar lepas tu kita tulis kat belakang gambar tu sebagai tanda ingatan hari tu.

The camera, x payah cakaplah, main camera dia 8MP termasuk focus camera dengan LED Flash, memang sedaplahlah tangkap gambar je, memang rasa macam bawak digital camera yang sebenar. Tambah pulak camera depan dia pun 1.9MP so gambar tak adalah pecah teruk sangat. So kepada camwhore memang ideal la. Tapi untuk aku, aku rasa phone ni sangat sesuai kepada bloggers since gambar sangat perlu untuk menghidupkan blog dan sebab itu kita perlu bawa camera kemana-mana.

Aku rasa kalau aku tengah cakap sekarang ni, aku cakap semua menda ni dalam satu nafas.. Fuhhhhhhh... Jap, rehat jap...


Okay, keseluruhannya Note ni bagus sebab dia banyak sangat features ni, gila banyak, satu hari explore pun tak cukup rasanya. 

Terasa macam promoter phone ni pulak, entah bila nak merasa sendiri milik phone ni. Mungkin kalau ada rezeki lebih, sebelum sambung belajar nak beli jugak sebiji.

Anyways, for more info sila google Samsung. LOL
K bye
...


No comments:

Post a Comment

Thanks for leaving your thoughts, if you wish for a urgent responce, please tweet @miracikcit.