11 June 2012

Muara Ikan Bakar Tanjung Harapan


Wohooo...
Hye fellow bloggers

So today's entry is about foooooooodddddddd... yes people, food.

Dua hari lepas Mr. Bignose aku and sekian sekian bawak aku pergi makan dekat Muara Ikan Bakar Tanjung Harapan dekat Port Klang.
Ni actually first time aku merasa makan seafood dekat kedai-kedai makan macam ni.
So excited dia lebih sikit.
Hehe

So mula-mula masuk kena pilih ikan, lauk dan masakan apa yang nak dimasak
Aku nak pilih ni memang tak retilah, aku tak pernah ke pasar pun nak pilih ikan so serahkan kepada Mr. Bignose yang begitu bersemangat memilih ikan.

Haha.. Terbalik pulakan? 


Sementara dia tengah sebuk-sebuk pilih ikan aku dengan kak Maya pergi cari tempat duduk
Suasana makan dia sangat relaxing, tapi lagi relaxing kalau tak ramai customer la.
Angin pantai, dengan bunyi ombak tambah lagi dengan lampu-lampu membuatkan suasana begitu tenang.

Hari ni kitaorg memang makan besar
Sampai semua perut pun bertambah besar



Memang banyak lauk malam tu
Just tak ambil semua gmbar cause makanan sampai satu-satu, orang dah nak habis makan baru lauk lain sampai.
Sedih betul, org dah kenyang baru makanan sampai


Tapi makanan semua sedap
Tengoklah, sampai bertimbun pinggan


But still got dessert
Perut aku memang dah tak larat nak tampung dah
But still sumbat jugak
Takut makanan tu nangis tak ada orang nak makan
Tapi yang sengsara Mr. Bignose la, dia yang menghabiskan untuk aku


Muka menghadamkan makanan dalam perut
Me and Mr. Bignose
Muka bahagia kan?
HAHA

Anyways thanks a lot kepada yang sudi belanja makan
Bersyukur sangat
Allhamdulilah


2 comments:

  1. pewitt..kang bawak aku pergi sana lak :D

    ReplyDelete
  2. insyallah.. bila aku dah banyak duit aku bawak.. hehe

    ReplyDelete

Thanks for leaving your thoughts, if you wish for a urgent responce, please tweet @miracikcit.